bako pisze:dzekson pisze:A są jakieś podgrzewacze ?
Bo autem na pewno będę jeździł w zimie bo to jest moje jedyne auto.
Druga sprawa jest taka, że z tyłu mam osobno amortyzator i sprężyne, z racji tego że jest quattro sprężyna na wysokości półosi ma szerokośc jakies 125mm, a dostępne poduszki rubena mają 130 - 140mm, orientuje sie ktoś gdzie jeszcze moge szukac poduszek. Ew będę kombinował z poduszką kabinową od scanii.
Sprawa trzecia. jakiej wielkości potrzebuje butli, zakadając że będę miał podnoszoną przednią i tylną oś osobno ?
Czwarta sprawa, jaka jest różnica między poduszkami 2 i 3 zwojowymi ?
Jestem czystym teoretykiem tutaj predzej powinien sie Piter wypowiadac ale tak z teorii i z tego co poczytałem to moge ci powiedzieć że jak masz osobno sprezyne to nic a poduszki swoją drogą to okucia musza być dostosowane do miejsc montazowych a poduszki moga być rubeny zwykłe, wielkość butki nie ma znaczenia przy tym że chcesz podnosić przednią czy tylną oś, im wieksza butla tym wiadomo wiecej zabawy, ale i trzeba wiecej kompresowrów żeby nie pompowały dużej butki 15 minut.
Róznica miedzy 2-3 zwojowymi jest taka że przy tej samej wysokości ustawienia auta poduszki 2 bałwankowe bedą twardsze niż 3 bałwankowe co za tym idzie auto bedzie sztywniejsze i bedzie sie lepiej prowadzić, ale za to przy 3 bałwankowych auto ma wiekszy zakres regulacji zawieszenia( podnosi sie wyżej, przez to można na dzika jechać

)
To, że jest sprężyna osobno wiem że nic nie przeszkadza a nawet w sumie ułatwia

ale chodzi głównie o to że ja z tyłu mam sprężyne zaraz koło pół osi i nie ma tam za wiele miejsca, a wiadomo, poduszka nie moze ocierac o półoś

ale to w tygodniu podjade do opoltransu może tam coś będą mieli ciekawego. No to z butlą to już mi troche rozjaśniłeś, w takim razie butle raczej wezmę 10l, a kompresor jakiś wydajniejszy. Znając życie jak mi sie to spodoba to będę modyfikował jeszcze nie raz to zawieszenie
Musze sie chyba do Pitera odezwac które poduszki będą lepsze do codziennej jazdy, ale w sumie autem jeżdże w góry na deske to może 3 bałwanki założe to będę miał A4 Allroad
Z tyłu okucia musze przymocowac na stałe u góry i na dole do wahacza, czy sie myle ?