Golf MK3 GTI Colour Concept by kepoon

Awatar użytkownika
kepoon

Forumowicz
Auto: Mk1 Cabrio
GaduGadu: 1155557

Witam! Po tym jak moje ostatnie Mk3 zostalo sprzedane po bliskim spotkaniu z tirem (gosc rozwalil mnie i 3 inne samochody) Nadszedl czas na nowy dupowoz...;))

A tu fotka poprzedniego Mk3 w wersji Bon Jovi...;)

Obrazek

Tym razem po ponad dwu miesiecznych poszukiwaniach w sylwestra wpadlo MK3 Gti w wersji Colour Concept

MODEL / ROK PROD.: GTI Colour Concept 06/95r
SILNIK: ADY/115KM
UKLAD DOLOTOWY: seria
UKLAD WYDECHOWY: seria
KOLOR/KOD LAKIERU: LC9Z
KOLA: Narazie lato alu titan 15x7 zima BBS 15x7
ZAWIESZENIE: seria
UKLAD HAMULCOWY: seria
ŚRODEK/WYPOSAZENIE : Skorzana tapicerka Colour concept, grzane dupy, Climatronic, 4x El.szyby, slupki w czarnym kolorze, skorzana kierownica, materialowe kopertowki w drzwiach, 2xPP , regulacja kierownicy, ABS ,Skladane fotele, hak, Nowy gaz BRC Sequent 24, Lampy ty Hella Black Magic,centralny zamek, domykanie szyb z kluczyka/pilota
CAR-AUDIO radio KENWOOD + 6 glosnikow...

Mk3 pojawilo sie w nocy 30 grudnia a rano bylem juz po niego...Zdjecia z ogloszenia mnnie nie przekonaly ale pojechalem i nie rozczarowalem sie...;) Gti mialo wczesniej 1go wlasciciela w Reich'u i przez 7 lat 1go w Polsce...

Zdj z ogloszenia:
Obrazek
Obrazek

PLANY:
- przednie lamy Hella Clear out zrobione
- wszystkie naklejki out zrobione
- tylne dodatkowe swiatlo stopu out zrobione
- ostatni tlumnik dwururka out zrobione
- przedni znaczek w grillu w kolor zrobione
- nowe przednie lampki projektory TYC zrobione
- przyciemnic halogeny zrobione
- gwint
- zenon na przod mysle ze ok 5000K
- zmiana kierunkow i blend
- jakies dobre kolo gdy fundusze pozwola (tu mam dylemat jakie)
- kosmetyka tylnej klapy
- doczepiany hak out
- dokladka zderzaka przod gti

Tak wiec na pierwszy ogien poszly naklejki,dodatkowe swiatlo stopu,ostatni tlumnik out...;)

Potem nadszedl czas na przerejestrowanie i zmiane plynow... Przy okazji wymienilem kopulke + palec na nowe Beru, swiece i kable na nowe NGK, wymienilem tez termostat i pasek klinowy...

A w ostatnim czasie,ze front mi nie lezal postanowilem cos z tym zrobic... :D Takze lampy Hella Clear przod poszly out do nowego wlasciciela:
Obrazek

A w miedzy czasie przyszly paczki od kolegow z Vwzone...;)

Obrazek

A w nich radyjko jak widac i....
Obrazek
Nowki sztuki dymione projektorki TYC'a... Mialy wpasc hella ale po zastanowieniu i pochlebnych opiniach wpadl TYC...;)

Dzis tez wzialem sie za dymienie przednich halogenow...

Obrazek

wyszlo tak: (obecnie schna) ;)
Obrazek

A w miedzy czasie zlozylem front... :D

Przed:
Obrazek

i prawie skonczone po:
Obrazek

Zastanawiam sie tylko do kierunkow czy robic wszystko w czarnym kolorze czy np cos takiego...?
Obrazek

Na dzien dzisiejszy to tyle...;)) Opinie,komentarze i sugestie mile widziane...;) Jak troche ogarne temat i bede mial chwile czasu to wezme aparat i zrobie GTI mala sesje...;)Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2012, o 23:19 przez kepoon, łącznie zmieniany 2 razy.
Michał

Forumowicz
GaduGadu: 5979987

Bardzo ladny golfik z tym pyskiem duzo przyjemniej :) bardzo przyjemnie wygladajo te pomarańczowe kierunki sprobuj tak zrobic to zobaczysz czy bedzie pasowac ;)
Maciiek

Forumowicz
Auto: Vw Golf 3
GaduGadu: 13233874

Dobrze zacząłeś :) podoba mi się ;) co do kierunków jak zrobisz w nich postój będzie godnie na pomarańczowo

Planujesz już jakieś grubsze koło na sezon?
Awatar użytkownika
danielS2

VAGmalopolska Crew
Auto: passat b3 kombi
GaduGadu: 581141

widze że fajną sztuke ustrzeliłeś bardzo przyjemnie wygląda i wypasy też dobre noi CC ;) pozatym o los tego auta i modów raczej sie nieboje bo mk1 cabrio mówi samo za siebie,front genialny nic tak dobrze niewygląda jak ori gril gti plus black projektor i ciemne blendy..Trzeba sie kiedyś ustawić to oblukam na żywca.Zapodaj gwint to przymierzymy mojego s lina tak z ciekawości :mrgreen:
Awatar użytkownika
matash

Administrator
GaduGadu: 1575204

dobra baza chociaz trudna bo czarnych mk3 jest duzo, pokaz fotki srodka bo to w concepcie jest przeciez najlepsze, jakie plany co do kola
tuning muss sein!

Wake up the voiceless! Wake up the revolution!
Awatar użytkownika
maro92

Forumowicz
Auto: Golf MK3 1.8

O widze, że kupiony w moich okolicach, kilka razy go widywałem. Piękną maszyne kupiłeś teraz to dopiero odżyje ;) Sam przymierzam sie do czarnego GTI'ka i właśnie kierunki fajnie wyglądają pomarańczowe tak kontrastowo, bede zaglądał co sie dzieje :P . Powodzenia w modzeniu:)
Stwierdzony Corradoholizm.
Awatar użytkownika
Jacek

Moderator
Auto: Golf mk2 GTI
GaduGadu: 6067193

Powiedz mi, tego poprzedniego golfa to kupiłeś w Wieliczce??

Fajną wersje dorwałeś, za to gratulację :) Ciekawi mnie w jakim stanie masz wnętrze bo szczerze mówiąc nie wiem czy się spotkałem z zadbanym środkiem cc ;)
Widome, wpadnie lepsze koło będzie inaczej 8-)
Na razie wszystko idzie w dobrym kierunku i pewnie tak zostanie :)
Awatar użytkownika
kepoon

Forumowicz
Auto: Mk1 Cabrio
GaduGadu: 1155557

Dzieki za pochlebne komentarze... Chociaz przede mna jeszcze daleka droga i duzo pracy do zamierzonego efektu... Ale powoli do przodu, baza jest dobra nie zjezdzona i ma potencjal...

michal maciiek co do kierunkow to bede przymiarki robil jednych i drugich i zobaczymy co siadzie...;)

daniels2 Nie ma problemu, trzeba bedzie sie w koncu ustawic na jakiegos spota...;)

matash fotki postaram sie dodac w przyszlym tygodniu, plany co do kola sa ale narazie fundusze mocno ograniczone...;/ Myslalem docelowo o czyms w kierunku porsche, mercow, rh zw2, artec L... Ale zobaczymy...Poki co bede musial ograniczyc sie do czegos "ekonomiczniejszego"...;) Tak wiec pewnie na wiosne zawita jakis bbs rs 721 z jahre...

maro92 szkoda ze nie wiedzialem ze jestes z okolic ustawilibysmy sie...;)

jacek Tak, bon jovi kupilem w wieliczce... Fajny golfer ale jak sie pozniej okazalo troche zmeczony... Ratowalem go ale tir mi przerwal... :(
Co do wnetrza to chyba cie zaskocze bo jest w naprawde przyzwoitym stanie...Zreszta wrzuce fotki w przyszlym tyg to sam ocenisz okiem fachowca...;)
Tak jak mowisz...Wpadnie kolo i glebas i od razu zrobi sie przyjemniej...;)

Dzis zalozylem separator antenowy i jestem w MEGA szoku ile to daje... Wczesniej radio gralo ladnie tylko przy nadajnikach a tak to szumy piski i tak dalej... A teraz pod domem sciagam radio z zakopca i to jeszcze bez szumow...;) A to za jedyne 17,99PLN

A to wlasnie to cudo...;)
Obrazek
Kaspoll1988

Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M TDI
GaduGadu: 2668278

Twojego Gofra często widziałem koło Wieliczki. Chyba 1.6 tam było o ile dobrze wiem. ale fajnie się prezentował. i o ile pamiętam to chyba bez projektorów jeździł.
Awatar użytkownika
stryj16

Forumowicz
Auto: A4 Avant 97' AFN+
GaduGadu: 7338672

Fajni widzieć kolejnego CC na forum, ciekawe czy ktoś ma chociaż takiego jak ja, jak do tą widziałem tylko jednego takiego Varianta.
Czekam na zdjęcia wnętrza, pewno w dużo lepszym stanie niż moje :mrgreen:
http://vagmalopolska.pl/viewtopic.php?f=22&t=204

Pierwszeństwo ma ten kto ma auto casco!
Zablokowany