Długo długo nic się nie działo w temacie ale czas to zmienić

Polo dzielnie służyło przez prawie 3 lata

ale jak mówią dzwon podstawą tuningu

co prawda nie dosłownie dzwon bo wysypało sie turbo ale to też jest okazja coś pomodzić
Początkowy plan miał być dość skromny, a mianowicie turbo z merca (GTB-20VKLR) icek z sprintera i wtryski. Robiąc przymiarki icka okazało się że za chiny ludowe się nie zmieści bo by praktycznie w połowie że zderzaka wystawał
Na szczęście na strychu leżał zderzak z 9n3 cup edition i do niego już idek spokojnie wejdzie

Zderzak wymusił przejście na nowy front (wcale nie rozpaczam

)
W międzyczasie chcąc wymienić łożysko wyciskowe w skrzyni byłem zmuszony wyciągnąć silnik bo nie puszczała mnie buda. Przy okazji silnik został odgruzowany i dostał nowy lakier jak i jedno masowe sprzęgło z kevlarem i dociskiem vr6
Czyszcząc skrzynie z 10 letniego syfu przyszła mi myśl że pasowało by coś nad trakcją popracować. Więc odgrzebałem coś z zapasów z innych fur i po pierwszych przymiarkach stwierdzam że może pasować
W szafie leży również zasadniczo przewymiarowany hebel który ledwo mi sie w felgę 17 zmieści ale on dopiero na wiosnę wpadnie
Poniżej parę zdjęć, nie ma ich dużo ale dorobię

w przyszłym tygodniu chcę dokupić brakujący błotnik i ślizgi zderzaka. Są to ostatnie brakujące elementy frontu. Po spasowaniu się pochwalę
komora przed odszczurzaniem
i po
okazało się że polo w przeszłości miało nie do końca naprawione kuku

nie jest to jakiś problem ale trzeba wyprostować i zabezpieczyć
i na koniec turbo
Kolejna porcja zdjęc w przyszłym tyg