Dzięki matash. Jestem tego samego zdania. Pasuje trochę odświeżyć temat bo nie samymi zdjęciami się żyje. Wczoraj auto odebrałem od kumpla. Silnik został w końcu umyty (mam nadzieje, że nie pierwszy i ostatni raz). Została zmieniona miska olejowa, pompa wspomagania, zbiorniczek płynu wspomagania wraz z płynem. Wymieniona na lewej stronie piasta, koronka abs-u i łożysko. Ibiza została zalana olejem Neste Oil 0W-40 i tu wielkie podziękowania za dobór oleju dla Foxa. A zwieńczeniem wszystkiego był montaż dokładki od leosia która zaczynała już gnić na półce w garażu
Seat Ibiza Cupra ABF
- P3ntium
- Auto: Seat Leon 1M ARL
Audi A4 Avant 1.8T Quattro - Lokalizacja: Wieliczka/Szczygłów
Ostatnio Ibi została potraktowana woskiem #SonaxCarnaubaCare i efekt wg mnie jest bardzo zadowalający. Teraz pozostaje sprawdzić jak z trwałością tego cuda. I jeszcze przy okazji ogarnąłem trochę komorę silnika. Na nogi nie kładzie ale coś tam lepiej jest. No i oczywiście mała przydomowa sesyjka. Pozdr Wszystkim
- P3ntium
Siema Pany. Ostatnio ibiza dostała mały zestaw startowy bo coś mi się nie podobała praca silnika. Wyebałem zwykłe świece 3 elektrodowe i zastąpiłem je irydowymi. Jest w uj lepiej, auto lepiej się dokręca w wyższych partiach obrotów no i nie gubi już tak zapłonów. A z racji tego, że w najbliższy piątek auto jedzie na hamownie bo mnie okropnie ciekawi ile źróbków zostało z serii to trzeba było to ogarnąć.
A tutaj taka mała zapowiedź tego co będzie się działo w nadchodzącym sezonie... Oczywiście na felach nie poprzestanę...
Niedługo zaczynamy modzić ze skrzynią. Kolega Fox ogarnia temat tak żeby był koks. Będzie krótka skrzynka na hydraulice i do tego wpadnie torsenik. I jeszcze kilka fotek z niedzielnego turlania się po wioskach
A tutaj taka mała zapowiedź tego co będzie się działo w nadchodzącym sezonie... Oczywiście na felach nie poprzestanę...
Niedługo zaczynamy modzić ze skrzynią. Kolega Fox ogarnia temat tak żeby był koks. Będzie krótka skrzynka na hydraulice i do tego wpadnie torsenik. I jeszcze kilka fotek z niedzielnego turlania się po wioskach
- P3ntium
No właśnie nie wiem do końca bo ona ma w dowodzie 1100 kg masę, a skąd im się wzięło 200 kg więcej to nie wiem. Podjadę w któryś dzień do kumpla na wagę to sprawdzę.
- 8_-Misiek-_8
- Auto: VW GOLF MKII 1986
- 8_-Misiek-_8
- Auto: VW GOLF MKII 1986