BlackMk3 by Kola

Awatar użytkownika
Kola

VAGmalopolska Crew
Auto: Volkswagen Golf Mk3

Nie ukrywam, że najbardziej mi sie widzi opcja z halogenami zrobionymi na smoked, ale chciałem zobaczyć co powiecie na ten temat ;)
Opcja numer 2 jest spoko, tylko że przy pierwszej styczności z niebieskimi poleci dowód a wtedy itak powróce do normalnych projektorów :P

I teraz pytanie - jakie halo polecacie ?
ori hella http://allegro.pl/vw-golf-3-vento-halog ... 89961.html
czy szukać jakichś nowych zamienników ?
Awatar użytkownika
MadziaM

Forumowicz
GaduGadu: 25865107

ori :)
Awatar użytkownika
danielS2

VAGmalopolska Crew
Auto: passat b3 kombi
GaduGadu: 581141

widze że moja padlina na fotce też sie załapała. :roll: .Co do frontu to nie kombinował bym nic black front jest idealny jak dla mnie i niema lepszej opcji w mk3 jak projektor plus gril gti i ciemne blendy i halogeny
Awatar użytkownika
Kola

VAGmalopolska Crew

No to teraz musze zapolowac na jakies halo hella w stanie idealnym i przerobienie ich na smoked ;) potem będe musiał natyrać wiązke i przełącznik świateł na dwustopniowy włącznik halogenów :)
Dam dare :)

Do tego mam zamiar wrzucic na tylną oś dystanse 20mm, mysle że bedzie ciekawie :)
Awatar użytkownika
Kola

VAGmalopolska Crew

A więc tak - wczoraj przyszła jedna paczka a w niej

Włącznik świateł full - dwustopniowy włącznik halogenów
Obrazek

schowek pod airbag , wcześniej była półka
Obrazek

licznik z GTD
Obrazek

oraz wiązka halogenów ale tu zdjęcie jest raczej zbędne

Dziś natomiast we własnej osobie odebrałem paczke numer 2 z poczty
a w niej Fischer CD Box
jeszcze nie zamontowany bo dopiero wróciłem do domu, ale zrobie edycje wpisu jak założe ;)
Obrazek

Zrobiłem jeszcze odkop w garażowych gratach i znalazłem takie oto idealne osłony żarówek od podswietlania rejestracji ;)
Obrazek

Wszystko oczywiście jest ori :) żadnych chińskich zamienników nie chce na oczy widzieć
Kaspoll1988

Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M TDI
GaduGadu: 2668278

W twoim był pewnie zegarek, co zmieniałeś na liczniki z obrotkiem. W nowym przełączniku masz jeszcze elektryczną regulacje świateł, co chyba nie było w nim wcześniej. Generalnie garty fajne, na pewno odświeżą troszkę twoje MK3 w środku.
Awatar użytkownika
Kola

VAGmalopolska Crew

No dokładnie - był zegar który mnie wkurzał juz pare lat :)
Wnętrze mam ogarnięte ale potrzebowałęm włącznik full opcja bo powoli pakuje halogeny, a że zacząłem robić zakupy to pozamawiałem troche wiecej :P
Kaspoll1988

Forumowicz

No dokladnie:) nie ma jak tak, jak sie rozpedzic to ze wszystkim. Ty masz silnik AAZ . Mialem taki w starym toledzie jak starszy mial, moj byl dodatkowo wyposażony w zawór egr i podcisnieniowe sterowanie turbo i egr-em. Tez tak mialem ze cxasami zaworek przesterowywal i dmuchala pod 1,5 bara, bo szedl jak tdi. Fajny silnik i prosty do modzenia. nie myslisz nad 216 do niego? Bo ma potencjal. Mechaniczna pompe latwiej ustawic niz elektroniczna. Ppwodzenia w modach i grzebani przy nim bo bardzo ladne autko stwozyles.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2013, o 19:12 przez Kaspoll1988, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kola

VAGmalopolska Crew

Od samego doładowania to raczej moc nie wzrasta , no ale napewno jest jakaś poprawa :)
Co do 216 to narazie je sobie odpuszczam bo same wtryski nie podołają wyzwania, musiałbym do tego wrzucic pompe 11mm i wieksze turbo, chociażby Garretta T3 a to są wszystko koszta.
Wiadomo że jest potencjał bo po wsadzeniu tego było by około 150KM 320Nm (widziałem nawet 190KM z AAZ) , ale to musi poczekać na swoją kolej :)
Jak narazie moc stoi na poziomie około 120KM i 260Nm czyli źle nie jest ;)
Kaspoll1988

Forumowicz

Na takie lekkie auto to jest bardzo dobrze. Ja w swoim po hamowaniu mi wyszło że mam 121 koni i 264 Nm na serii. Tak że jak masz tyle z TD to jest dobrze - żekl bym bardzo dobrze! Ale upały pewnie mu nie sprzyjają :(
ODPOWIEDZ