Witam wszystkich;) To moje autko
DANE TECHNICZNE:
Seat Toledo 1M 1,9TI AHF wersja signo
Rok produkcji 99 model 2 tysiące z jasnym welurem w środku.
Wyposarzenie: komplet elektryka z składanymi elektrycznie lusterkami, klimatronik, ABS, centralka.
Nagłośnienie seryjne + radyjko ///ALPIENE
Tak się prezentowało na początku.
Po roku posiadania , przyszedł czas na małe mody. Kolega jako reklamę zrobił mały projekt końcówek wydechu z polerowanej stali nierdzewnej i tak to wyszło:
Po małej stłuczce postanowiłem odświeżyć autko:
W końcu przyszedł czas na wypranie środka
Na początku autko jeździło na seryjnym miękkim zawieszeniu dzięki czemu udało sie 3 razy zostawić w różnych okolicznościach misę na asfalcie
Potem założyłem springi od Leona TS 1,9ARL, Efekt był taki ze było twardziej ale mijał się z zamierzonym, tył ładnie siadł przód zostałe ( arl z 6 skrzynią ma inną mase z przodu niż zwykłe 1,9 i niestety tak sie stało jak sie stało.)
Dzięki koledze 8_-Misiek-_8 udało mi sie kupić od też tutejszego forumowicza sprężynki H&R -35 przód i tył i amorki przód BILSTEIN B4 z czego jestem mega zadowolony bo prowadzi się autko świetnie!
A tak się prezentuje na dzień dzisiejszy.
Pewnie zapytacie albo będziecie mówić abym gwint założył, Niestety nie te warunki mieszkalne i pokaże dlaczego springi były ostateczną opcją
20111126555.jpg
Tolek był też na przymiarce kół od autka kolegi z forum Bora 4Motion "UMCIA UMCIA" by 8_-Misiek-_8
I tak się prezentował na jego 18' co wy o tym sądzicie?
PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ
- ułożenie przodu aby szpary nie straszyły,
- doprowadzenie stanu mechanicznego do perfekcji
- ori 15' zostają na zimę a na lato koniecznie jakaś ładna 17' felga z lekkim naciągiem ( pomysł jest na polerowaną parabole z audi TT )
- zmiana kluczyka na scyzoryk i podłączenie funkcji domykania szyb z kluczyka.
- i najważniejsze pociecha z Samochodu!!
TOLEDO 1M AHF by Kaspoll1988
-
- Auto: Seat Toledo 1M TDI
- GaduGadu: 2668278
- Jacek
- Auto: Golf mk2 GTI
- GaduGadu: 6067193
Ogólnie bryła auta mnie odpowiada, nawet rozglądałem się za takim jak szukałem auta...
Widać że to początki ale idziesz w dobrym kierunku. Co do felg to szukaj 18, nawet mam ciekawy wzór i nie drogo jakbyś był zainteresowany
Życzę powodzenia i bezawaryjnego użytkowania
Widać że to początki ale idziesz w dobrym kierunku. Co do felg to szukaj 18, nawet mam ciekawy wzór i nie drogo jakbyś był zainteresowany
Życzę powodzenia i bezawaryjnego użytkowania
-
Z chęcią by sie przydały jakieś podpowiedzi, do lata kawał czasu, ale sugestie co do koła oczywiście mile widziane
zima jest krotka, co do Toledo to fajna baza, problem wjazdu rozwiazalby Air plany sa nienajgorsze chociaz rzeczywiscie szukalbym 18 minimum, do planow wlacz jeszcze wyeliminowanie listw z drzwi i pomalowanie tych w zderzakach
tuning muss sein!
Wake up the voiceless! Wake up the revolution!
Wake up the voiceless! Wake up the revolution!
-
Niestety listwy zostaną, bo czasami sie przydają na co dzień, w tedy by dokładka musiała iść też w niepamięć bo by to śmiesznie wyglądało. dlatego listwy na zderzakach zostają tak jak są , bo mi się to nie widzi, z tego względu że dolne wloty w tedy śmiesznie wyglądają jak sie pomaluje listwe, tak jakby je kos na chama tam włożył. W planie był kiedys MS-design pakiet ale też zrezygnowałem. Gdyż bym go zostawił na podjeździe, i w dodatku wszystko trzeba bylo na kleju do szyb składać. Dokładka od laguny całkiem według mnie spasowała, w dodatku jest gumowa , tak że nie cierpi na tym nic. Co do koła najpierw zbieram sianko a potem będe przebierał. Widziałem tolka na paraboli i mi sie spodobała i to bardzo tak że myśle.
Może kiedyś uda mi sie osiągnąć taki wygląd, ale to kwestia funduszy jeszcze
https://picasaweb.google.com/1099791855 ... 1757557106
Może kiedyś uda mi sie osiągnąć taki wygląd, ale to kwestia funduszy jeszcze
https://picasaweb.google.com/1099791855 ... 1757557106
-
Do listew na drzwi trzeba było by za spawać dziury po kołkach, a to jest ingerencja w ocynk i szpachla więc tu jest ból największy!NIESTETY
- 8_-Misiek-_8
- Auto: VW GOLF MKII 1986
-
A dziękować! Na razie zbieram gotówkę! Potem modzenie Chce z nim dojść do ładu najpierw bo wstyd mi że go trochę zaniedbałem ostatnimi czasy