Chciałem się pochwalić moim małym polo

Tak wyglądało zaraz po przyjeździe pod dom

BBSy dostałem z autem

A tu mały smaczek

Tak wyglądało auto na docelowych felgach

Już przy zakupie wiedziałem że czeka mnie baaardzo dużo pracy :panna: ale jak to zawsze bywa okazało się że do zrobienia jest 3x tyle :kac: Ale nie poddawałem się

Parę zdjęc z prac

Jeszcze takie coś znalazłem pod siedzeniem, widocznie jakiś miły Hiszpan z taśmy produkcyjnej to zgubił w aucie :jezor: dzięki temu wiem dokładnie co auto ma mieć :hmm:

Po zeszlifowaniu farny z tylnego błotnika okazało się że był wstawiany

Żeby auto doprowadzić do stanu świetności potrzeba było wielu części. Tu tylko mała cześć z nich

A tak auto prezentowało się po lakierowaniu

Po częściowym złożeniu auta dopadła mnie sesja i prace musiały stanąć na jakiś czas

Udało mi się również zdobyć parę smaczków przeznaczonych do mojej wersji :bigok:

Siedzenia jak to w każdym starym vw z kubełkami wymagały odświeżenia. Zdecydowałem się na chwile podreperować gąbki puki nie kupię innych (udało mi się dostać 2 kompletne fotele z mojej wersji teraz czekają na zrobienie z 2 kompletów jednego)

Zawsze chciałem mieć centralny w aucie ponieważ w poprzednim polo które mi skasowano denerwowało mnie otwieranie drzwi pasażera za każdym razem jak z kimś jechałem. No i ten tekst "wciśnij guzik w drzwiach"

Wiec w tym aucie zamontowałem centralny zamek z golfa mk2 jako że polo oryginalnie nigdy nie miało centralnego a ten z golfa jest najbardziej oryginalną opcją i dobrze pasuje

W końcu po wielu miesiącach pracy udało mi się auto w 99% skończyć i doprowadzić do stanu fabrycznego a takie są tego efekty. Niestety auto nie zdarzyło wyjechać na alu wiec zdjęcia z brzydkimi zimówkami

Radio na zdjęciach jest tylko przejściowo, docelowo będzie gamma IV z zmieniarką.
Niestety trzeba jeszcze było wymienić uszczelkę pod głowicą bo silnik łykał wodę

Na wiosnę do auta zamontuję halogeny jak i alu

Zastanawiam sie również nad przyciemnieniem przednich lamp. Wszelkie komentarze i uwagi miło widziane :bigok: