[Golf MK2] - Westmoreland Edition
- Piter_NS
- Auto: Golf MK2; NSU 1000C; MB
- GaduGadu: 2698203
I zakończyła się historia białego Golfa... Auto zmieniło właściciela chociaż szczerze mówiąc nie liczyłem że ktoś się zainteresuje... Teraz bedę mógł zabrać się za remont zabytku stojącego w garażu. Co prawda nie jest to w 100% VAG ale ma coś tam wspólnego...
- 8_-Misiek-_8
- Auto: VW GOLF MKII 1986
- Piter_NS
Była chwila ciszy... Ale to że nic nie pisałem nie oznacza że kompletnie nic nie robiłem Dzisiaj był ważny dzień jak chodzi o nowy wskaźnik ciśnień w zawieszeniu pneumatycznym i projekt alpha wskaźnika zadziałał. Niby nic wielkiego ale z racji tego że całość jest wg mojego projektu i wykonania to cieszy najbardziej. Teraz powstaje montaż wskaźnika w aucie i testy wraz z zawieszeniem podczas jazdy...
- Piter_NS
Świeżutkie i gorące jak bułeczki info dla tych co czekają na wieści dot. VW Gammy i pozbycia się mechanizmu kasety zastępując go odtwarzaczem MP3...
Moja Gamma już zaczęła działać bez sporej części mechanizmu kasety. Na chwilę obecną jest tam tylko silniczek napędzający rolki kasety i mała płytki sterująca nim (mam nadzieję że i te elementy uda się wyrzucić) wspomagana µP wraz z napisanym mini programem rozpoznającym wciśnięty klawisz na panelu radia i pomagającym podtrzymać funkcję pracy silniczka napędzającego rolkę kasety. Teraz pozostaje dobrać jakiś malutki odtwarzacz MP3 i wpakować go w miejsce otworu na kasetę
Moja Gamma już zaczęła działać bez sporej części mechanizmu kasety. Na chwilę obecną jest tam tylko silniczek napędzający rolki kasety i mała płytki sterująca nim (mam nadzieję że i te elementy uda się wyrzucić) wspomagana µP wraz z napisanym mini programem rozpoznającym wciśnięty klawisz na panelu radia i pomagającym podtrzymać funkcję pracy silniczka napędzającego rolkę kasety. Teraz pozostaje dobrać jakiś malutki odtwarzacz MP3 i wpakować go w miejsce otworu na kasetę
gdyby dało się dać lajka to bym dał!
strasznie mi się podoba pomysł takiego grzebania w starym kaseciaku
strasznie mi się podoba pomysł takiego grzebania w starym kaseciaku