VW Corrado 16V
- maro92
- Auto: Golf MK3 1.8
Witajcie.
Po 3 latach rozterki z Volkswagenem Corrado udało mi się powrócić. Ten samochód od zawsze był moim marzeniem.
Pierwszy posiadałem rok, sprzedałem i później żałowałem.
Zacząłem remontować Golfy MK2 lecz zawsze był ten niedosyt że to nie to samo co Corrado.
Zawsze jednak nie porzucałem myśli, że nigdy nie będę miał Corrado. Dzięki nieustannej motywacji od żony stwierdziłem, że sprzedam MK2 i kupie Corrado.
Podjąłem się zbeszczszczonego egzemplarza, z wieloma wiejskimi akcentami i totalnym zaniedbaniem. Małymi krokami robię go według swojej wizji i przywracam mu wygląd Corrado.
Volkswagen Corrado
9A 16V
1992r.
LC3U Dark Burgundy Pearl Grey
Po tygodniu od zakupu zakupiłem mu grill FK a wywaliłem laminat z brewką
Rozbebeszyłem Sonary z ringami i pomalowałem wnętrza na czarny mat, przy okazji ringi zniknęły ze swoją funkcją
Z tyłu tablica szybko powędrowała na właściwe miejsce, przy okazji zrodziła się myśl by pomalować lampy tylne na czerwono.
Nie będę rozpisywał się o planach. Poprostu będe je tutaj przedstawiał.
W niedługim czasie dalszy ciąg relacji. Pozdrawiam.
15.01.2020
Dokładka zderzaka przedniego. Co prawda z Ibizy ale dobrze siedzi na Corrado i jest zbliżona do oryginału. Jest kompromisem pomiędzy wąskim a szerokim bumperem ori.
Z wnętrza udało się zastąpić kremowy mieszek i tunigową gałkę zmiany biegów skórzanym mieszkiem i gałką z VW Passata (taka jak ori Corrado) oraz wpadła oryginalna półka tylna bez dziur.
Luty 2020
Marzec 2020
Kwiecień 2020
Ostatnio zmieniony 8 czerwca 2020, o 21:11 przez maro92, łącznie zmieniany 13 razy.
Stwierdzony Corradoholizm.
- 8_-Misiek-_8
- Auto: VW GOLF MKII 1986
Latwo powiedziecPiter_NS pisze:co byś nie zrobił z tymi lampami to i tak będzie kupa... szkoda kasy, czasu i lepiej kupić oryginały a auto zyska odrazu na swoim stylu.
Z dwojga zlego juz lepsze czarne ale wierze, ze to auto doczeka się oryginałów
Keep It Clean!
- maro92
- Auto: Golf MK3 1.8
Dzieki za komentarze. Wiadomo oryginalne lampy to podstawa i grill. Narazie wolę jednak grill, który kupiłem i lampy, które pomalowałem niż patrzeć na cleary. Halogeny i kierunki okleiłem narazie folią
W niedługim czasie wjeżdża dokładka zderzaka przedniego oraz tylna półka oryginalna bez dziur.
W niedługim czasie wjeżdża dokładka zderzaka przedniego oraz tylna półka oryginalna bez dziur.
Stwierdzony Corradoholizm.
Życzę wytrwałości w poszukiwaniu oryginalnych fantów. Dobra gleba, koło i będzie kosa i brawa za podjęcie ratowania tak pięknego samochodu jakim jest bez wątpienia corrado
Mój golf mk2:
http://vagmalopolska.pl/viewtopic.php?f=22&t=1807
http://vagmalopolska.pl/viewtopic.php?f=22&t=1807
- P3ntium
- Auto: Seat Leon 1M ARL
Audi A4 Avant 1.8T Quattro - Lokalizacja: Wieliczka/Szczygłów
Gratki zakupu i powodzenia w dążeniu do doskonałości Ja, jak kupiłem ibizę to pół roku czekałem aż pojawią się ori reflektory żeby móc je kupić. Z resztą masę innych gratów już ciężko mi było dostać do auta ale jakoś się udało.