No to jest po raz kolejny u mnie Polo 86c2f - to juz moja 7 sztuka polowka tej generacji, nareszcie godna baza, kazda poprzednia byla duzo duzo gorsza.
Wlasciwie to sa nawet 2sztuki obecnie...ale do rzeczy:
Pod koniec Sierpnia kupiłem od kolegi z pracy za 900zł niebieskiego steilhecka 1.3. Auto ma bude w srednim stanie, ale za to mialo rozporki, nowy zawias TA 80/60, felgi Avus i dodatkowy komplet nowych zimowek.
W glowie powstal plan zeby kupic ladne Coupe i przerzucic fajniejsze fanty do niego. 11 Listopada pojechalem autobusem do Walbrzycha po Foxa 1.0, ktorego sprzedajacy posiadal ok 10 lat. Auto zawsze garazowane, praktycznie 0 rdzy, lakier caly oryginal. Jedynie lekko pokiereszowane drzwi pasazera. Wszystko fabryczne, kazdy detal na swoim miejscu, czyli tak jak lubie. Cena ustalona 2k i do domu.
Do tej pory nie kupiłem zadnych gratów do Polo, wszystko miałem w składziku/wymontowałem z Steilhecka lub poprzednich.
Steilheck dowozi mnie do konca zimy, Coupe wyjedzie dopiero na wiosne. Szalu nie bedzie tutaj ale niech cieszy chociaz troche na codzien.
Zmiany w Coupe:
- Zawias TA 80/60
- Felgi serduszka 15 + ranty plastikowe + 165/50
- Kierownica Raid HP
- Dystanse tył 15mm
Plany co do Coupe:
- swap na 1.6 ABU
- fajniejsze wnetrze (będę przymierzal fotele z Corrado)
- wymiana drzwi pasazera i pare zaprawek
- montaż rozporek przod gora/dol (już mam) i zrobienie tylnej
- licznik z obrotomierzem (już mam)
- rozbiorka i wymalowanie proszkowo calego zawiasu
Steilheck:
Pacjent:
Operacja:
Polo 86c2f - daily - 1.4 16v - Bottlerocket
- 8_-Misiek-_8
- Auto: VW GOLF MKII 1986
- Fox
- Auto: Polo 86c fancy 86c2f genesis, 9n3 GTD, golf mk1 cabrio, garbus 1303 cabrio
- GaduGadu: 8460825
No i pięknie wreszcie kupiłeś ładne polo dobry egzemplarz Ci się trafił trochę szkoda że nie 86c ale 2f tez dobre
jak cos bedziesz potrzebował pomocy albo części to wal smiało u mnie wszedzie jakies graty do polo leżą 1,6 ABU spoko ale można coś ciekawszego wymyślić jak jesteś chętny to pisz
jak cos bedziesz potrzebował pomocy albo części to wal smiało u mnie wszedzie jakies graty do polo leżą 1,6 ABU spoko ale można coś ciekawszego wymyślić jak jesteś chętny to pisz
przez to ze Polo jest ogolnie niedoceniane to czesci do niego sa smiesznie tanie, np wyrwalem komplet zderzakow lakierowanych do polowy, w moim kolorze za 60zł8_-Misiek-_8 pisze:Coupe zajebiste, jak zobaczyłem pierwsze foto czerwonego to już mi się uśmieszek narysował, że w zimę napewno nie wyjedzie na sól będzie jak z mk1, niby też miał być low budget daily a wyszło jak zwykle... Tak trzymaj ziomek
czas na zabawy jak z mk1 juz byl, nie mam na pewno zamiaru robic tego auta po calosci, swapa chce tylko zrobic bo jest: prosty, bardzo tani, a poza tym w 1.0 jest do wymiany rozrzad
teraz Corrado time
tuning muss sein!
Wake up the voiceless! Wake up the revolution!
Wake up the voiceless! Wake up the revolution!
- danielS2
- Auto: passat b3 kombi
- GaduGadu: 581141
bardzo fajnie wyszła polówa i super egzemplarz Ci się trafił ,aż sie nie chce wierzyć że za tak śmieszną kase..Ale to dowód że można tanio coś ciekawego ulepić
Passat b4 GT TDI
http://www.vagmalopolska.pl/viewtopic.php?f=22&t=270
mk1 cabrio karmann
http://www.vagmalopolska.pl/viewtopic.p ... 58&start=0
http://www.vagmalopolska.pl/viewtopic.php?f=22&t=270
mk1 cabrio karmann
http://www.vagmalopolska.pl/viewtopic.p ... 58&start=0
- marcin
- Auto: corrado g60
- GaduGadu: 5477947
- Podziękowania: 1
heh niby tak ale pojecie "low budget" jest na tyle szerokie, ze wartość koł w mk1 jest większa jak wartość całego polo z gratami8_-Misiek-_8 pisze: będzie jak z mk1, niby też miał być low budget daily a wyszło jak zwykle...
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2017, o 11:21 przez marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
"Najcenniejsze rzeczy w życiu nie nabywa się za pieniądze..."
- 8_-Misiek-_8
- Auto: VW GOLF MKII 1986