tak na szybko jedno zjd z nieudanej zajawki :p
lampy oklejone odp halogeny żółta + czarna folia, mijania tylko czarna (+ malowanie w środku), w halogenach dołożone postojówki ale jeszcze nie podpięte, te w kierunkach przez przekaźnik świecą tylko z postojami, przy mijania gasną
plan na ferie to podpiąć postoje w halogenach razem z tymi w kierunkach, wywalić przekaźnik i założyć je na zwykły przełącznik, odżółcić halogeny i jako że hajs niekoniecznie się zgadza tak jak powinien, na pokładzie za niedługo zawita gaźnik FOS 34S2C16 i trzeba będzie wystrugać tam jakiś dolot
Golf II Centra Zender
Trochę mnie tu nie było i pasowałoby coś napisać
Pod koniec marca wizyta na złomie zaowocowała wytarganiem kompletnego MFA (które nadal czeka w domu bo licznik mi się nie podoba) oraz tylnych lamp Hella B&R. Usunąłem wszystkie oznaczenia poza napisem Hella oraz wywaliłem pomarańczowe wkładki z kierunkowskazów
chwile później pomalowałem też klapę
i z takim zestawem pojechałem do KRK na rozpoczęcie sezonu
drogi nie przetrwał filtr paliwa i przewód ale do domu jak zawsze dojechałem na kołach :p
koło maja zahaczyłem o grila w ENTO TC
teraz pora na zdjęcia z kalkulatora dziewczyna na urodziny sprawiła mi pakiet z jetty, przy którym z chęcią i zaangażowaniem dzielnie pracowała
w sierpach zostały zaspawane wszystkie otwory montażowe, wszystko co się dało jest wygładzone (głównie chodzi o zagłębienia na kołki w tylnych sierpach)
przy okazji przymierzyłem następnego zendera i w najbliższej przyszłości wyląduje on na aucie
i zmieniłem radio na Delta II
w porównaniu z Gammą niebo a ziemia
wpadły też stare, kwadratowe WOBy w błotniki ale zdjęć brak :p
na razie tyle, plany są ambitne ale jak zawsze brakuje kasy.. powoli może uda się je zrealizować
up 15.01
po kolejnej dłuższej przerwie znalazłem chwilę by uaktualnić temat niestety z czasem jest ciężko bo w maju matura, w czerwcu zawodowy w dodatku Golf trochę w garażu, trochę w piwnicy a reszta w pokoju :p
w lipcu pomierzyłem mahle 15x7
w lipcu wpadł też większy kawałek jak to wszyscy nazwali "złomu"
auto pojeździło prawie do końca sezonu i prace ruszyły może koło października. w ostatnie dni na 8km wlewałem ok 1,5 litra kranówy bo już mi nei zależało :p
później poleciała podłoga. ogólnie to trzy miejsca wymagały większej uwagi no i z tyłu w okolicy śrub mocujących zderzak są takie dziwne 'wypustki'? którymi trzeba było się zająć. reszta idealna i tam gdzie nie musiałem grzebać została ori guma. cała podłoga zamalowana cekorem na to baranek kauczukowy wurth + szary renolak (zdjęć podłogi na gotowo nie mam niestety ale to się ogarnie potem na kanale)
po powrocie na koła zająłem się komorą
malowałem sam marnym sprzętem ale jestem zadowolony, wygląda chyba nawet lepiej niż lakier na aucie w dniu odbioru go od lakiernika więc nie ma co narzekać :p
zauważyłem też że bardzo rzadko robię zdjęcia i później się denerwuję że nie mam czym potwierdzić wykonanych prac... w międzyczasie wpadały jakieś tam pierdołki, nowe spinki itd wpadł znaczek -Golf będzie teraz jeździł pod ksywą 'fake GTD'
znaczek odnowiony folią
pozostało jeszcze rozebrać środek i powoli brać się za składanie tego do kupy. na montaż czeka bak z mk3 + nowe obejmy, belka z gti z tarczami i stabi, nowe pedały z hydraulicznym sprzęgłem, większe serwo i pompa 22 itd itd... :p
powoli kompletuję też części potrzebne do silnika i za każdym razem przypominam sobie o kolejnych i kolejnych częściach a na koncie już powoli zaczyna być widać dno :/ a do odpalenia jeszcze trochę zostało...
następny aktual pewnie będzie po odpaleniu także czekajmy i módlmy się
Pod koniec marca wizyta na złomie zaowocowała wytarganiem kompletnego MFA (które nadal czeka w domu bo licznik mi się nie podoba) oraz tylnych lamp Hella B&R. Usunąłem wszystkie oznaczenia poza napisem Hella oraz wywaliłem pomarańczowe wkładki z kierunkowskazów
chwile później pomalowałem też klapę
i z takim zestawem pojechałem do KRK na rozpoczęcie sezonu
drogi nie przetrwał filtr paliwa i przewód ale do domu jak zawsze dojechałem na kołach :p
koło maja zahaczyłem o grila w ENTO TC
teraz pora na zdjęcia z kalkulatora dziewczyna na urodziny sprawiła mi pakiet z jetty, przy którym z chęcią i zaangażowaniem dzielnie pracowała
w sierpach zostały zaspawane wszystkie otwory montażowe, wszystko co się dało jest wygładzone (głównie chodzi o zagłębienia na kołki w tylnych sierpach)
przy okazji przymierzyłem następnego zendera i w najbliższej przyszłości wyląduje on na aucie
i zmieniłem radio na Delta II
w porównaniu z Gammą niebo a ziemia
wpadły też stare, kwadratowe WOBy w błotniki ale zdjęć brak :p
na razie tyle, plany są ambitne ale jak zawsze brakuje kasy.. powoli może uda się je zrealizować
up 15.01
po kolejnej dłuższej przerwie znalazłem chwilę by uaktualnić temat niestety z czasem jest ciężko bo w maju matura, w czerwcu zawodowy w dodatku Golf trochę w garażu, trochę w piwnicy a reszta w pokoju :p
w lipcu pomierzyłem mahle 15x7
w lipcu wpadł też większy kawałek jak to wszyscy nazwali "złomu"
auto pojeździło prawie do końca sezonu i prace ruszyły może koło października. w ostatnie dni na 8km wlewałem ok 1,5 litra kranówy bo już mi nei zależało :p
później poleciała podłoga. ogólnie to trzy miejsca wymagały większej uwagi no i z tyłu w okolicy śrub mocujących zderzak są takie dziwne 'wypustki'? którymi trzeba było się zająć. reszta idealna i tam gdzie nie musiałem grzebać została ori guma. cała podłoga zamalowana cekorem na to baranek kauczukowy wurth + szary renolak (zdjęć podłogi na gotowo nie mam niestety ale to się ogarnie potem na kanale)
po powrocie na koła zająłem się komorą
malowałem sam marnym sprzętem ale jestem zadowolony, wygląda chyba nawet lepiej niż lakier na aucie w dniu odbioru go od lakiernika więc nie ma co narzekać :p
zauważyłem też że bardzo rzadko robię zdjęcia i później się denerwuję że nie mam czym potwierdzić wykonanych prac... w międzyczasie wpadały jakieś tam pierdołki, nowe spinki itd wpadł znaczek -Golf będzie teraz jeździł pod ksywą 'fake GTD'
znaczek odnowiony folią
pozostało jeszcze rozebrać środek i powoli brać się za składanie tego do kupy. na montaż czeka bak z mk3 + nowe obejmy, belka z gti z tarczami i stabi, nowe pedały z hydraulicznym sprzęgłem, większe serwo i pompa 22 itd itd... :p
powoli kompletuję też części potrzebne do silnika i za każdym razem przypominam sobie o kolejnych i kolejnych częściach a na koncie już powoli zaczyna być widać dno :/ a do odpalenia jeszcze trochę zostało...
następny aktual pewnie będzie po odpaleniu także czekajmy i módlmy się
-
- Auto: Seat Toledo 1M TDI
- GaduGadu: 2668278
Też mi się spodobał na rozpoczęciu sezonu widzę ze idzesz do przodu pogratulować i czekam na rozwój tematu.
dzisiaj Golf dotarł do domu na kołach
zrobione jest:
pedały z B3 z hydraulicznym sprzęgłem + większe serwo
przewody hamulcowe stalowe, płyn na podwyższoną temperaturę
sanki z mk3 + stabilizator z mk2
nowe wszystkie poduszki, kable zapłonowe, zbiorniczki
parę uszczelek, olej, filtry
jakiś budżetowy stożek
bak z mk3 + nowe obejmy
stalowa miska olejowa
wybierak na linki z B3
cała masa pierdołek, które pochłonęły jeszcze większą masę kasy...
i pewnie sporo rzeczy o których już nie pamiętam
niestety brakło już na rozrząd, chłodnice itd.. ale to się ogarnie po wakacjach jak będzie trochę $$$
teraz czeka mnie ogarnienie i składanie wszystkiego do kupy :3
zrobione jest:
pedały z B3 z hydraulicznym sprzęgłem + większe serwo
przewody hamulcowe stalowe, płyn na podwyższoną temperaturę
sanki z mk3 + stabilizator z mk2
nowe wszystkie poduszki, kable zapłonowe, zbiorniczki
parę uszczelek, olej, filtry
jakiś budżetowy stożek
bak z mk3 + nowe obejmy
stalowa miska olejowa
wybierak na linki z B3
cała masa pierdołek, które pochłonęły jeszcze większą masę kasy...
i pewnie sporo rzeczy o których już nie pamiętam
niestety brakło już na rozrząd, chłodnice itd.. ale to się ogarnie po wakacjach jak będzie trochę $$$
teraz czeka mnie ogarnienie i składanie wszystkiego do kupy :3
-
- Auto: Volkswagen Golf mk1 1979r
- GaduGadu: 24605030
Powodzenia, Golfika widziałem na inwazji i tez na Sączu, fajnie ze ktoś robi coś "indywidualnego" tj front zendera, a tak poza tym jeździsz na "czarnych blachach"? bo jestem ciekawy jak to wg jest bo sam kupiłem mk1 na czarnych i chciałbym je jak najdłużej utrzymać
Golf mk1 1979r |szopa performance|
z czarnymi blachami to jest tak, że jeżeli nie zmienia się pierwszy właściciel w dowodzie to czarnych ci nikt nie weźmie.. z tego co pamiętam to drugiego właściciela można bez problemu zmienić i jest git zmiana pierwszego właściciela = białe tablice :/
u mnie w dowodzie jest wpisany tata i nie planuję tego zmieniać bo po prostu szkoda mi tablic :p
u mnie w dowodzie jest wpisany tata i nie planuję tego zmieniać bo po prostu szkoda mi tablic :p
-
- Auto: Seat Toledo 1M TDI
- GaduGadu: 2668278
Front zendet widziany też w krakowie na rozpoczęciu i ja jak najbardziej za. Teraz ładnie czysto sie zrobiło pod maską działaj dalej