[mk2 EURO NCAP crash test car] by Chester

Awatar użytkownika
chester

Forumowicz
Auto: Jetta A2 Coupe
2.0 8V 2e
GaduGadu: 1158674

matash pisze:ty a wogole to kolo co masz to docelowe czy bedziesz celowal w cos innego moze?

do tego samochodu docelowe, ale mam w planach wystartować kiedyś z mk2 w 3drzwiach, zrobić go od podstaw i wtedy zawita inne koło.. póki co szaraczek śmiga i z sentymentu oraz braku funduszy na nowy projekt zostaje :)
Awatar użytkownika
chester

Forumowicz
2.0 8V 2e

żeby nie było że zapomniałem..
vw nie umarł - w chwili obecnej silnik silnik przechodzi generalny remont + nowa tarcza i docisk+ nowe wodziki i wybierak skrzyni biegów..
bardzo dobrze jeździ mi się tą jednostką, i z myślą że pójdzie do następnego projektu, postanowiłem dać jej nowe życie..

zastanawiam się jak pomalować silnik?? po prostu na czarno, czy wypalić z jakimś kolorem..

póki zima, ogarnę jeszcze alusy - jedna felga wymaga prostowania i na rancie trzeba nadspawać wżer..
nie wiem czy będzie się to ciągle nadawało jeszcze pod polerkę, czy na felgę nie powędrują jakieś crazy colours na nowy sezon..
Awatar użytkownika
Jacek

Moderator
Auto: Golf mk2 GTI
GaduGadu: 6067193

Zależy w jakim kierunku chcesz iść z modami. Ja osobiście pomalowałbym silnik na czarno i doprowadził wszystko tak, żeby wyglądał lepiej niż wyszedł z fabryki ;)
Awatar użytkownika
matash

Administrator
GaduGadu: 1575204

dla mnie bardzo dobrze na kolach w nowym kolorze, daj jeszcze przod w dol i klape tylna w kolor
tuning muss sein!

Wake up the voiceless! Wake up the revolution!
Awatar użytkownika
chester

Forumowicz
2.0 8V 2e

Dzięki za dobre słowo!
Też jestem zadowolony z efektu malowania felg..
Przód nieco skręciłem i jest niżej niż tył. Jeszcze kilka mm na gwincie skręce, ale trzyma mnie próg w garażu, bo i tak juz szlifuje na nim hokej.
Poza tym z tyłu jest 20mm dystans i wizualnie lepiej to wygląda niż nieco schowany przód.
Klapa chyba tak już pozostanie, ale obiecuje że jak uda się mnie wystartować z następnym projektem, to będzie klapa w kolorze.
Wcześniej nie było up'a więc dodam że silnik dobrze sprawuje się po remoncie. Śmiga całkiem żwawo i nie chapie oleju.
2 shoty z rozpoczęcia dzięki Danielowi.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
matash

Administrator
GaduGadu: 1575204

uchyl rabka tajemnicy co ta za nastepny projekt? mk2 3d?

prog w garazu wytnij

foty by sie przydaly aktualne jak to siedzi
tuning muss sein!

Wake up the voiceless! Wake up the revolution!
Awatar użytkownika
chester

Forumowicz
2.0 8V 2e

Zablokowany